Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: április, 2013

Maki

Talán már említettem, hogy Szonja szívesen nézi David Attenborough filmjeit. Ennek hatására néha valamely állat képébe bújik egy ideig. Ugyan a betlehemet még nem tudta überelni DA, de azért 9 betlehem után 1 állat tuti bejön a képbe. Minap Szonja toalett-re ment diszkréten bejelentve, ahogy egy 3,5 évestől elvárjuk. Mikor még 15 perc múlva sem jött elő, Anya gondolta, megnézi, vajon a felhalmozott teljes wc-papír készletet gurigázta-e le megint Szonja, vagy csak simán mellé sikerült a dolog, azt tisztogatja, esetleg elaludt. Nos egyik sem. Anya benyitott, és Szonja, némileg elveszve a hatalmas csészében pislogott kifele. - Mi a helyzet, Szonja? - kérdezte Anya. - Celebeszi Koboldmaki vagyok. - válaszolta Szonja tágra nyílt szemekkel. Akinek kimaradt a pár évvel ezelőtti BKV hirdetés (ami talán másik faj, de nagyon hasonló), annak íme:

Dance!

Mint tudjuk, minden gyerek máshogy fejlődik és másban jó. Szonja - a blogbejegyzések és a szülők memóriája szerint is - nagyon erős volt verbálisan. Mit tagadjuk, ez az erőssége mai napig fenn áll. Tessék csak megnézni pár korábbi videót, meghallgatni pár korábbi hangfelvételt! Mirkó verbális vonalon nem követi nővérét. Pár szót már tud - első szava pár hónapja az "Ampa" (Lámpa) volt - de ő más vonalon erős és ez mostanában lesz egyre világosabb. Ez pedig a zene, a tánc. Elég neki tapsolni párat, és már mozog a lába. Múltkor a hátamon a hordozóban is táncolt. Első körben ő is a szokásos modellt hozta: Felállt és rugózott a zenére. Most viszont kifejlesztette a John Travolta stylet, amin én - igen, ÉN! - szétröhögöm magam. Egy kisebb travoltázást sikerült is rögzíteni. Voilà:

Táplálkozunk

Akinek nem volt rosszul evő gyereke, nem is tudja elképzelni, micsoda parák, viták, néha feleslegesnek tűnő körök származnak abból, ha a gyerek nem eszik. Nálunk konkrétan Szonja vagy zúgevett, vagy a fizikai törvényeket meghazudtolta és így sikerült x mennyiségű kaja elfogyasztása után 2x mennyiségűvel növekednie. Nos, szerencsére az ilyen kákabélű gyerek szüleinek van lehetősége egy következő körre, és az újabb gyereknél újabb esély kínálkozik arra, hogy esetleg jó evő legyen. Nálunk ez sikerült. Mirkónál az eset fordított, ő 5x-et eszik és x-et növekszik. Itt már azért sejtjük, hogy a különbség hol landol. Mivel közel egy évesen már lassan teljesen átszokik a darabos kajára, az étkezés ideje egy kicsit hosszabb, mint a korábbi pép-belapátolás. De azért ezt én sem gondoltam volna. Tegnap este elkezdett étkezni Mirkó 18.56-kor. A videó első 5 másodpercében minden fontos esemény megtörténik, a többi már csak tisztelgés Tarr Béla  előtt: 10 perc múlva csöppet sem csappant a lelk