Ugrás a fő tartalomra

Jóvan, mindjárt!

A helyzet az, hogy eddig is volt már egy csomó minden, de nem tudom visszaidézni részletesen. Ezért is muszáj megkezdenem ezt az elcsépelt dolgot, hogy blogot írok, itt a küszöbén életünk totális átalakulásának (Hajaj, hol vannak már azok az öt oohrai téják kéhrem). Arról, hogy jóvan, mindjárt jön. Ott van a hasban, nő. Csak úgy ismeretlenül bement oda. Be sem mutatkozott és mégis ott tanyázik, ahol én sosem fogok. Botrány! Ezt kell megírnom. Részletesen, napról napra, de legalább hétről hétre. Hogy aztán mikor felnő, akkor jó fej apaként mutogathassam neki, hogy "Látod, gyermekem, milyen vicces volt apád mielőtt megszülettél." Neki meg nem lesz más választása, mint, hogy bólogat.
Persze írhatnék én az emlékkönyvbe is, amit kedves szerelmem szorgosan töltöget és tulajdonképpen néha írok is, de valahogy olyan lassan megy a kézzel-kaparás, hogy mire leírom az egyik sort, elfelejtem, mit is akartam a következőbe. Meg javítani sem lehet. Meg nincs automatikus helyesírás-ellenőrzés. Hogy pl. tudjam, hogy a jó fej az külön írandó. Pedig szerintem nem. Úgyhogy ezentúl egybe is írom. Állandósult szókapcsolat. Erre fogom majd.
Szerelmem elment nemdolgozni. Két nagy tanulság van. Egy, táppénz alatt nem lehet máshol lenni, mint ahova be van jelentve az ember. Nincs ám utazgatás nagybetegen (ti. állapotosan) a Balatonra össze-vissza! Hová vezetne az!? Kettő, harmadik negyedévben az ún. nemdolgozás oly mértékű eufemizmus annak leírására, amit a pocos várandós művel "szülés előtti utolsó apró elintézendők" fedőnév alatt mint mondjuk Jacko-ra azt mondani, hogy kedvelte a gyerekeket.
A nemdolgozásnak és a májrugdosó hajnali májrugdosásainak köszönhetően a tervezett pihenés egy végkimerülésig tartó hajszának tűnik leginkább, pozitív folyománya azonban, hogy szerelmemnek már-már halálos fáradtságában ma hajnalban sikerült a májrugdosást is ébredés nélkül átvészelni. Így nekem is.
Szó mi szó, a májrugdosásnak is körvonalazódik egy pozitív folyománya hogyaszondja már most hozzászokom a hajnali ébredéshez. Egyelőre egy mély, hörgésszerű morcantásnál és másik oldalra fordulásnál többre nem futja. Legújabb projectem, hogy a hajnalban olykor rám jövő kisszükséget a májrugdosás idejére időzítsem. Azt még nem tudom, hogy a kisszükséget hogy transzportálom szoptatás/altatás/ringatás témakörökre. Felmerült mintegy átvezetésként a kisszükség ülő pozícióban való végzése s közben kétkezes ringató mozdulatok imitálása. Innen már tényleg csak egy lépés a kisszükség elhagyása, reggelre halasztása, szélsőséges esetben ülve kisszükségelés megtartása, esetleg sztereó pelenkahasználat.
Ilyen blogokra szoktak képeket is feltölteni, hogy aki nem szeret olvasni, annak se legyen unalmas. Ezt a marketingtrükköt én is fogom alkalmazni, de jelen helyzetben nem elérhető kép pocos szerelmemről, azonban hadd álljon itt egy abból az időszakból, mikor én, mint férfi a természet rámosztotta minimális teendőt már feltehetőleg elvégeztem jelen gyermek-projectünkben.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mami goes to Barcelona

Megvan az a közhelyes sztori, hogy asszondja Anya és Apa helyet cserélnek egy napra, mert ugye Apa egy (ma már tudjuk) hímsoviniszta disznó (HD), és Anya láthatatlan munkáját nem, hogy nem becsüli, de még csak észre sem veszi. Nagyban hőzöng, hogy Anya lópikulát sem csinál egész nap, bezzeg ő az irodában izzad (erre vonatkozó legjobb történet a Kis Nicolas valamelyik részében található) és keresi a pénzt. Anya meg, hogy akkor tessék, cseréljenek egy napra. Apa némi újabb hímsovinizmus (hát, hogy Anya nem bírná, képtelenség, meg ilyenek, ráadásul marhaság is) után csak belemegy. A nagy napon pedig már 9-kor hívja Anyát, hogy vissza az egész, ezt nem lehet kibírni. Na, nálunk nincs HD, vagy legalábbis én nem látom nyomát, van munkamegosztás otthon is, bár 100%-osnak nem mondanám és Apa nem hőzöng azért, hogy Anya lópikulát sem csinál, mert egyrészt csinál, nagyon is, ráadásul nem csak otthon, másrészt Apa máson hőzöng. Akad rá ok, nem egy, nem kettő. Szóval a HD hiányának ellenére mikor

BRÉKING! - Apaszemmel újratöltve

       No, hát közbejött egy kis ez-az, életközepi válság, személyes válság, világválság, de ideje újrakezdeni, legyen a gyerekeknek olvasnivaló öreg korukra. Még mindig hárman vannak. A gyerekek. Saját. Viszont bővült a család pár tyúkkal és Pimmel, a kakassal.  A tyúkok (név szerint  Petra, Csini, Keselyű , Pötyi, Cirmi és Turul) egy tyúktraktorban élnek. Meglepő módon meglehetősen nagy különbségek vannak az egyes példányok között. Nem csak színben, vagy a termelt tojás méretében, de viselkedésben és - ami tényleg meglepő - intelligenciában is. Még nincs meg a teljes IQ-teszt, amivel pontosan mérni lehet majd a tyúkok intelligenciáját, de néhány elemét már meg tudom osztani veletek: Mit teszel, ha kerget egy ember? A földre kuporodok, szárnyamat kissé felemelem és várom, hogy meghágjon. - 0 pont Futok, amerre látok - 5 pont Taktikázok, elbújok valami mögé és nem hagyom magam megfogni - 10 pont Mit teszel, ha belecsípsz valakibe és az egy erőteljes seggbe rúgással jelzi nemtetszését.

Maki

Talán már említettem, hogy Szonja szívesen nézi David Attenborough filmjeit. Ennek hatására néha valamely állat képébe bújik egy ideig. Ugyan a betlehemet még nem tudta überelni DA, de azért 9 betlehem után 1 állat tuti bejön a képbe. Minap Szonja toalett-re ment diszkréten bejelentve, ahogy egy 3,5 évestől elvárjuk. Mikor még 15 perc múlva sem jött elő, Anya gondolta, megnézi, vajon a felhalmozott teljes wc-papír készletet gurigázta-e le megint Szonja, vagy csak simán mellé sikerült a dolog, azt tisztogatja, esetleg elaludt. Nos egyik sem. Anya benyitott, és Szonja, némileg elveszve a hatalmas csészében pislogott kifele. - Mi a helyzet, Szonja? - kérdezte Anya. - Celebeszi Koboldmaki vagyok. - válaszolta Szonja tágra nyílt szemekkel. Akinek kimaradt a pár évvel ezelőtti BKV hirdetés (ami talán másik faj, de nagyon hasonló), annak íme: