Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: március, 2011

Galamb

Ma reggel a villamoson utazott Apa és Anya. Nem messze tőlük egy anyuka ült a kisfiával. A kisfiú kifele nézelődött az ablakon, majd lelkesen megszólalt: - Anya, sárkány! - Nem sárkány, galamb. - mondta kimérten az anyuka. Apa ezt rendkívül mulatságosnak találta. Milyen élénk fantáziája van a gyerekeknek, gondolta, még egy csapat galambot is sárkánynak néz. El is mondta Anyának gyorsan, aki kimutatott az ablakon. Egy szobor volt kinn. A megbízás a szobrászhoz valószínűleg galambra érkezett, de valójában tényleg egy sárkány volt.

Reggeli torna

Szonja bevezette magának az esti torna mellett, amit már eddig is gyakorolt a reggeli tornát. Az esti torna - mint egy nap végi levezetésként és az utolsó tartalékok elfogyasztásaként - kizárólag az ágyon végzett hasas ugrásokból áll. Közben néha egy kacaj. A reggeli torna ezzel szemben a ritkább hasas ugrások mellett ágyon történő ugrálást is tartalmaz, melyet mondóka kísér. Akik megfejtik a mondókát, azok között kisorsolok egy Egy Órás Szonja Baba Felügyeletet. Persze ha Anya is jóváhagyja. És akkor íme a két performance: Esti torna Reggeli torna   Nos, igen, talán ezt az ugrálást még gyakorolni kell egy kicsit.

Ronda és finom

Mondta Anya ma reggel a villamoson. Az apropó az volt, hogy miközben Apa és Anya együtt igyekezett munkahelyére a 19-es villamoson, épp egy loncsos rasztapaszta mellé sikerült leállniuk, akinek a füléből a deck attack legsötétebb bugyrait is megszégyenítő zajkavalkád szűrődött ki. Na jó, nem a füléből, hanem a fülében lévő mini fülhallgatóból. Mindez úgy, hogy közben ment a villamos. Az ilyen fogyasztó a nagyothallókészülék-gyártók álma. (Némi összeesküvés-elmélet lehetőségét látom kibontakozni a mini fülhallgató és a nagyothallókészülék-gyár vonatkozásában, de ezt tán máskor). Apának természetesen egyből az jutott eszébe, hogy milyen érdekesen nézne ki a kis vörös Szonja ilyen hajjal és kiegészítőkkel 20 év múlva. De nem sok ideje maradt a filozofálgatásra. Épp, hogy felfedeztük a jelenséget ugyanis, mikor egy idős bácsi csoszogott fel a villamosra. Rasztapaszta (RP) rögtön ugrott és átadta a helyét. Anya szájából ekkor hangzott el a címszerepet játszó mondat. De RP rákontrázott. A

Ma apa

Szonja baba ma reggel engem lepett meg legjobban. Az eddig hatalmas Anyás hírében álló közelmásféléves a reggeli öltözködésnél határozottan Apáért visított. Először nem is hittem a fülemnek, mikor Anya szólt, hogy Szonja engem akar, ma reggel nekem kell felöltöztetnem. Persze öltöztettem már reggel párszor, így maga a feladat nem állított leküzdhetetlen nehézségek elé, ám a körülmények merőben újak voltak. Szonja azonban nem elégedett meg ennyivel. A harisnyáig és kis ingig jutottunk, mikor lemászott az ölemből, a fiókjához ment és szépen kiválogatta, hogy akkor most ő mit is akar felvenni. Nacit, új kis inget, cipőt. Apának tehát nagyon jól indult a reggel. Szonja először akarta direkt Apát, ráadásul Apának nem kellett törnie a fejét sem, hogy mit is adjon rá. Ja, és természetesen a végeredmény sem maradt el: