Ugrás a fő tartalomra

Még mindig finish

És ebből a beszélő-címből most akkor nyugodtan le lehet vonni a következtetést, amit Huba ma reggel úgy 7 és f8 körül a Péterfy utcai kórház szülészeti osztályán bölcsen le is vont, hogy márpedig aki gyerekvállaláson töri a fejét és az első lépések sikerülnek, túl van a 3 hónapos türelmi zónán és már jaj de megmondja aztán holnap már most aztán már mindenkinek, egy dolgot mindenképp tartson észben: A várható születési időpontnál 2 héttel későbbit mondjon. Mindenkinek. Még maga is higgye el, amennyire csak lehet. Ugyanis az ismerősök - és itt kérem nem bántani szeretnék senkit, hiszen nagyon örülünk, hogy mindenki örül és velünk vár - a híres nevezetes időponthoz közeledve érdeklődő hívásaik, e-mailjeik számát exponenciálisan növelik. Nos ez egy ideig nagyon kedves és aranyos, egy idő után azonban átcsap a "Mi lesz már vazze?" kategóriába, legalábbis a leendő szülők fejében.
Na, ez az egyik, a másik meg, hogy semmi sem úgy lesz, ahogy az ember eltervezte. Vagyis inkább, hogy annak az esélye, hogy úgy lesz, ahogy eltervezte, ugyanakkora, mint bármi másnak az esélye. Így annyira szabad csak reménykedni a szülés-ideában, mint amennyire hisz az ember abban, hogy ezen a héten tuti elviszi a lottóötöst.
Ezekre rádöbbentett a ma reggel minket úgy váratlanul, illetve inkább csak a másodikra váratlanul, az első úgy szépen folyamatosan lopta be magát fejünkbe és alakult át a "Csörög a telefon, jaj!" belső felkiáltássá.
Egyébiránt még egy csomó más is kiderült, többek közt az, hogy a kórházi szülés és az autógyártás között egy rendkívül közeli rokoni szál húzódik, mert ha az ember olcsón meg akarja úszni, akkor itt is egy fapados, futószalagon, human resources nélkül gyártott standardizált Suzukit kap, de ha van pénze, akkor sem tud többet kihozni, mint egy futószalagon, minimális human resources segítségével készült, pár extrával kitömött Mercedest. Kiválaszthatja a színt, hogy legyen-e benne bőrülés, meg ilyesmi, de attól még az 95%-ban egy standardizált autó lesz. No, meg lehet egyedi autó is, de akkor manufaktúrához kell menni, ami nálunk, mint a fehér holló.
Úgyhogy tessék beérni Mercedes-szel, vagy indulhat a fehér holló kutatás! Ami ritka, de még nem halt ki!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Maki

Talán már említettem, hogy Szonja szívesen nézi David Attenborough filmjeit. Ennek hatására néha valamely állat képébe bújik egy ideig. Ugyan a betlehemet még nem tudta überelni DA, de azért 9 betlehem után 1 állat tuti bejön a képbe. Minap Szonja toalett-re ment diszkréten bejelentve, ahogy egy 3,5 évestől elvárjuk. Mikor még 15 perc múlva sem jött elő, Anya gondolta, megnézi, vajon a felhalmozott teljes wc-papír készletet gurigázta-e le megint Szonja, vagy csak simán mellé sikerült a dolog, azt tisztogatja, esetleg elaludt. Nos egyik sem. Anya benyitott, és Szonja, némileg elveszve a hatalmas csészében pislogott kifele. - Mi a helyzet, Szonja? - kérdezte Anya. - Celebeszi Koboldmaki vagyok. - válaszolta Szonja tágra nyílt szemekkel. Akinek kimaradt a pár évvel ezelőtti BKV hirdetés (ami talán másik faj, de nagyon hasonló), annak íme:

Mami goes to Barcelona

Megvan az a közhelyes sztori, hogy asszondja Anya és Apa helyet cserélnek egy napra, mert ugye Apa egy (ma már tudjuk) hímsoviniszta disznó (HD), és Anya láthatatlan munkáját nem, hogy nem becsüli, de még csak észre sem veszi. Nagyban hőzöng, hogy Anya lópikulát sem csinál egész nap, bezzeg ő az irodában izzad (erre vonatkozó legjobb történet a Kis Nicolas valamelyik részében található) és keresi a pénzt. Anya meg, hogy akkor tessék, cseréljenek egy napra. Apa némi újabb hímsovinizmus (hát, hogy Anya nem bírná, képtelenség, meg ilyenek, ráadásul marhaság is) után csak belemegy. A nagy napon pedig már 9-kor hívja Anyát, hogy vissza az egész, ezt nem lehet kibírni. Na, nálunk nincs HD, vagy legalábbis én nem látom nyomát, van munkamegosztás otthon is, bár 100%-osnak nem mondanám és Apa nem hőzöng azért, hogy Anya lópikulát sem csinál, mert egyrészt csinál, nagyon is, ráadásul nem csak otthon, másrészt Apa máson hőzöng. Akad rá ok, nem egy, nem kettő. Szóval a HD hiányának ellenére mikor

BRÉKING! - Apaszemmel újratöltve

       No, hát közbejött egy kis ez-az, életközepi válság, személyes válság, világválság, de ideje újrakezdeni, legyen a gyerekeknek olvasnivaló öreg korukra. Még mindig hárman vannak. A gyerekek. Saját. Viszont bővült a család pár tyúkkal és Pimmel, a kakassal.  A tyúkok (név szerint  Petra, Csini, Keselyű , Pötyi, Cirmi és Turul) egy tyúktraktorban élnek. Meglepő módon meglehetősen nagy különbségek vannak az egyes példányok között. Nem csak színben, vagy a termelt tojás méretében, de viselkedésben és - ami tényleg meglepő - intelligenciában is. Még nincs meg a teljes IQ-teszt, amivel pontosan mérni lehet majd a tyúkok intelligenciáját, de néhány elemét már meg tudom osztani veletek: Mit teszel, ha kerget egy ember? A földre kuporodok, szárnyamat kissé felemelem és várom, hogy meghágjon. - 0 pont Futok, amerre látok - 5 pont Taktikázok, elbújok valami mögé és nem hagyom magam megfogni - 10 pont Mit teszel, ha belecsípsz valakibe és az egy erőteljes seggbe rúgással jelzi nemtetszését.