Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február, 2017

A Valentin napot személy szerint nem nagyon vettem komolyan eddig. Most sem veszem komolyan, sőt valószínűleg nem is fogom soha. Mégis ma, pont ma, nyilván ma - tudom öregszem és szentimentalizálódom - azon gondolkodtam, hogy van ez a család dolog. Ez a három gyerek meg az én csajom. Hogy van lent, meg fent velük, de egyre biztosabb vagyok, hogy csak lent lenne nélkülük. Vagy ha lenne is fent, az csak az árnyéka lenne a mostani lentnek. Megtanítottak ők így együtt egy csomó dologra. Arra, hogy mi fontos, mi nem. Arra, hogy többet ér velük egy nyugodt este, mint egy Visa Gold. Arra, hogy elfogadjam a helyem a nagyvilágban, hogy örüljek, ha kisüt a nap, ha színes madár nyomul a kertben vagy ha három nap után végre kakál Emil. És ez jó. Nagyon jó. A legjobb az egészben pedig az, hogy mindehhez nem kell semmiféle Valentin nap. Ez mindig van. Csak észre kell venni.

Mirkó egypercesek

Hivatás - Anya, én régész  leszek! - mondja Mirkó. - Az nagyon jó, és hol, a tengerben búvár régész? - Nem, kétiptomban. - ...? Hol? - Kétiptomban. Az kicsit messzebb van, mint Egyiptom. Farsang - Szonja, eldöntötted már, minek öltözöl a Farsangon? - Még nem. - Szerintem öltözz beteg macskának. - így Miresz. - Lennének rajtad ilyen foltok meg sebek... Aikido Új edző foglalkozik Miresszel és Szonjával az edzésen. Hogy felmérje a terepet, megkérdezi: - Na, mit néztetek utoljára? Erre Miresz: - Hááát, a Willy Fog-ot, a 80 nap alatt a Föld körül. Telefon Miresz egyedül van otthon egy telefonnal, míg Anya Szonjáért meg az iskolába, és felhívja Apát. - Apa, ellopták a gitárodat. - Öööö, kicsoda? - Egy hangya. - Egy hangya? Hogy bírta el? - ... száz hangya. - És hova vitték? - Hát a hangyabolyba.

Zen

Van a klasszik vicc a 3. gyerekről, meg a lenyelt 100 forintosról. Van ugyanez a cumijáról. És persze röhögünk rajta, röhögünk, de miért is ugye? Hát azért, mert - kicsit persze ferde tükörben - a mindennapjainkat látjuk benne. Mert a 3. gyerek már tényleg a jégen is. El nem tudtuk képzelni az elsőnél, hogy letegyük ébren valahova a lakásba és ott el legyen egy ideig, gügyögjön magában és csak boldogan ránk mosolyogjon, ha arra tévedünk. A harmadiknál meg már mindennapos, természetes, nem is értjük, hogy lehetne másképp. Persze, mondták előre, hogy ez ilyen, de mi meg hisszük, ha látjuk. Na, most látjuk. Ez a gyerek harmadik. A javából. Folyamatosan cuki. Present continuous cuki. Így ni: